Masterclass Etiquette & Omgangsvormen

In de Masterclass Etiquette leert u alles over algemene etiquette en omgangsvormen, zakelijke (internationale) etiquette, persoonlijke presentatie, alternatief begroeten en dress codes.

Na de presentatie volgt een etiquette lunch of diner. Gedurende de lunch of het diner is er aandacht voor goed gastheer/gastvrouwschap, tafelschikking, correct gebruik van het servet, de glazen en het tafelzilver. Het uitbrengen van een toast, speechen, wel of niet naar de WC, etc. De masterclass wordt afgesloten met een etiquette toets met 10 vragen. De winnaar ontvangt een nuttige attentie.

Als u een masterclass- of etiquettetoets met goed gevolg heeft afgelegd, kunt u desgewenst een Masterclass Certificaat uitgereikt krijgen. Op het certificaat worden de onderdelen die u heeft gevolgd afzonderlijk vermeld.

Elk certificaat is op extra zwaar kwaliteitspapier afgedrukt. Deelnemers die het Masterclass Certificaat hebben ontvangen, vermelden dit graag als onderscheidende aanvulling op hun cv.

Wat een fantastische avond; dit zullen de cursisten zich lang heugen: speelse humor, professionele deskundigheid, een ongelooflijke feitenkennis en een feilloos gevoel voor de dynamiek van de groep. Chapeau! Een waar genoegen om te aanschouwen. Je hebt je visitekaartje, figuurlijk, op excellente wijze gepresenteerd en daarvoor ben ik je -mede namens mijn opdrachtgever- buitengewoon erkentelijk.

Dr. John Koster, Senior Partner Holland Consulting Group

“Graag wil ik je hartelijk danken voor de prachtige avond die je hebt verzorgd voor de aankomende diplomaten van de IBBZ opleiding, het ‘Diplomaten klasje.’ Het was een zeer plezierige en aangename sfeer die je wist neer te zetten en die bovendien zeer nuttig en leerzaam was. Theorie werd afgewisseld met vele ervaringen en anekdotes. Mijn grote waardering en welgemeende complimenten voor je professionele werk!”

Drs. Mirella van de Noort-Tijhaar, Hoofd Academie voor Internationale Betrekkingen - Ministerie van Buitenlandse Zaken