Referenties

Hieronder vindt u reacties van cliënten die bij Distinguished workshops hebben gevolgd.

Holland Consulting Group

“Wat een fantastische avond; dit zullen de cursisten zich lang heugen: speelse humor, professionele deskundigheid, een ongelooflijke feitenkennis en een feilloos gevoel voor de dynamiek van de groep. Chapeau! Een waar genoegen om te aanschouwen. Je hebt je visitekaartje, figuurlijk, op excellente wijze gepresenteerd en daarvoor ben ik je -mede namens mijn opdrachtgever- buitengewoon erkentelijk.”
– Dr. John Koster – Senior Partner Holland Consulting Group

Ministerie van Buitenlandse Zaken

“Graag wil ik je hartelijk danken voor de prachtige avond die je hebt verzorgd voor de aankomende diplomaten van de IBBZ opleiding, het ‘Diplomaten klasje.’ Het was een zeer plezierige en aangename sfeer die je wist neer te zetten en die bovendien zeer nuttig en leerzaam was. Theorie werd afgewisseld met vele ervaringen en anekdotes. Mijn grote waardering en welgemeende complimenten voor je professionele werk!”
– Drs. Mirella van de Noort-Tijhaar – Hoofd Academie voor Internationale Betrekkingen – Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dutch Flower Group

Op initiatief van hun CEO heeft een groep van 24 “High Potentials” de Masterclass Zakelijke Internationale Etiquette, Persoonlijke Presentatie en het Etiquettediner gevolgd: Wij kijken allemaal terug op een fantastische Masterclass en etiquettediner. De leerstof is interessant en Jan Jaap is een zeer begenadigd spreker. Complimenten voor de manier waarop hij de deelnemers uitdaagt om na te denken over innerlijke en uiterlijke beschaving en de hieraan gerelateerde uitstraling op de omgeving. Diverse deelnemers blijken de geleerde stof daadwerkelijk toe te passen in hun dagelijks (zakelijke) leven.

Bonaventura College

VMBO-leerlingen van de studierichtingen Administratie en Verzorging: Je weet de leerlingen te pakken, zodat ze geïnteresseerd raken in wat je te vertellen hebt. Voor onze leerlingen was de workshop laagdrempelig en duidelijk genoeg. De meesten wisten wel iets van deze materie, maar nu zijn ze zich beter bewust van hun gedrag en manieren en kunnen ze er hun voordeel mee doen in hun dagelijks leven.

ABN AMRO Bank

Etiquettediner op het hoofdkantoor met accountmanagers voor de MKB-markt als deelnemers: Het was een gezellig, onderhoudend diner en iedereen heeft er wat van opgestoken. De meesten wisten al hoe het hoort en dit was voor ons een opfriscursus: bepaalde aspecten van tafeletiquette zijn weer aangescherpt. De uitleg over de verschillende kledingcodes en het zakenpak was nuttig. Jan Jaap heeft op stijlvolle wijze een prachtige avond vormgegeven, door ons op een speelse manier mee te nemen in de door anekdotes omgeven wereld van etiquette.

Algemeen Octrooi- en Merkenbureau (AOMB)

Opdrachtgeefster: ik heb genoten van de workshop. De onderwerpen zijn voor een stel jonge ingenieurs van 25-30 jaar in principe “non-issues”, maar Jan Jaap’s stijlvolle, enthousiaste en praktisch toepasbare presentatie werd zeer gewaardeerd.

Koninklijke Marine

Jan Jaap, ik vind het een verrijking je te hebben mogen ontmoeten. Het onder jouw geleide etiquette diner heeft wezenlijk bijgedragen in de individuele sociale vaardigheden van mezelf en mijn teamleden. Daarnaast heb je tijdens het diner aantoonbaar bijgedragen in de teambuilding van mijn team, niet in de laatste plaats door jouw ongedwongen en uiterst plezierige wijze waarop je jouw kennis aan ons hebt overgedragen. Jouw respectvolle benadering van mijn personeel, in combinatie met jouw aanstekelijke humor, droeg tevens bij aan deze leerzame en uiterst gezellige avond. Ik ben je daarvoor zeer erkentelijk.

Optimix Vermogensbeheer

Wij hebben Jan Jaap gevraagd om een lezing over etiquette te verzorgen tijdens een heerendiner. Op een voortreffelijke wijze heeft hij hier gehoor aan gegeven en de avond op een formidabele manier ingevuld waarbij het voor iedereen zeer vermakelijk is om de oorsprong en anekdotes achter de goede tafelmanieren te vernemen. Door de opzet ontstaat direct een levendige discussie aan tafel.

ASR Verzekeringen

Jan Jaap heeft op korte termijn, op zeer flexibele wijze een deel van een intensief leerprogramma voorbereid en ingevuld. Hij heeft de deelnemers aan het leerprogramma een onvergetelijke ervaring bezorgt. Teammanager van ASR: dank voor de fantastische middag en avond gisteren. Ik heb van jou en de groep genoten! De passie voor etiquette die jij overbracht was zeer aanstekelijk en ik betrapte me er zelf vandaag op dat ik er (on)bewust zelf ook mee bezig was, top! Ik heb ook genoten van mijn nieuwe team jonge professionals en hoe ze aan je lippen hingen en zeer nieuwsgierig waren. Het helpt hen zeker in het zichzelf verder ontdekken en houvast te hebben in nieuwe situaties, voorsprong die niemand ze meer afneemt! Daarnaast was het voor mij interessant om te observeren hoe eenieder omging met voor hem/haar nieuwe situaties en of ze in staat waren dingen eigen te maken, te adapteren en op welke wijze ze dit deden. Zag interessante verschillen en dat was ook mooi want we hebben ook gezocht naar diversiteit in de groep. Kortom, voor mij in alle opzichten een zeer geslaagde middag en avond!

Hogeschool Leiden

“ Jan Jaap heeft een college gegeven voor mijn studenten CE van hogeschool Leiden. Studenten die op het omslagpunt zitten van ‘gedraag je zoals de situatie van je vraagt’ of ‘doe maar precies zoals je zelf wilt’. Jan Jaap liet zien ze zien dat het volledig draait om de innerlijke beschaving. Voor hen een verrassende zienswijze. Jonge twintigers liet Jan Jaap het licht zien. Geweldig!”

Nederlandse Defensie Academie – Instituut Defensie Leergangen

Samen met andere militaire collega’s allen voorbestemd voor functies in het diplomatieke veld, heb ik het genoegen gehad deel te nemen aan een etiquettediner van Jan Jaap. Het diner werd vooraf gegaan door een ‘theoriedeel’ en een aperitief waar de fijne kneepjes van het ontvangen en netwerken zijn besproken en beoefend. Jan Jaap is er in geslaagd om onze groep, bestaande uit op sociaal- en etiquettegebied ervaren officieren en enkele doorgewinterde ‘receptietijgers’, op zeer aangename wijze toch weer de nodige kennis en kunde bij te brengen. Op een immer stijlvolle en tongue in cheek wijze, wist Jan Jaap zijn publiek te boeien. Zijn kennis is groot en hij spreekt met gezag door de vele praktijkvoorbeelden en geestige anekdotes.

Voor een geslaagd diner is een goede kwaliteit eten slechts een van de voorwaarden. Waar het echt om draait, zijn de gasten aan tafel en een soepele toepassing van etiquette bevordert daarbij de onderlinge sfeer. De interactie tussen Jan Jaap en onze groep zorgde voor een sfeer als onder vrienden. De stijlvolle ‘etiquetteschotels’ die Jan Jaap bij het diner serveerde, waren van sterrenkwaliteit. Ik wens iedereen die beroepsmatig, uit interesse of gewoon voor de pret meer wil weten over stijlvolle en hedendaagse omgangsvormen, een etiquettediner van Jan Jaap toe.

Distinguished & Goede doelen

Distinguished verzorgt overigens ook trainingen en optredens, geheel kosteloos voor onderwijsinstellingen en goede doelen.

Lees hier verder.

Opdrachtgevers

Distinguished heeft onder anderen voor de volgende opdrachtgevers gepresenteerd:

ABNAMRO Bank, Achmea, ASR Verzekeringen, Nyenrode, Rijksmuseum, Royal Dutch Shell, KLM, Merck, EuroCollege Hogeschool, Instituut Clingendael, Spirit Hosting & Promotions, Kasteel de Haar, NEN, Pels Reijcken & Droogleever Fortuijn-Advocaten & Notarissen, ING, Damen Schelde Naval Shipbuilding, Delta Lloyd, MN, De Nederlandse Bank, Dirkzwager Advocaten & Notarissen, Amstel Club, AFAS Software, Mariniers Business Club, Tender Services Group, Instituut Schoevers, Comenius College Rotterdam, Sociëteit De Unie, De Rooij Pannen Breda, Van Zon Fresh Foods, AM-Pharma, Dutch Flower Group, Hogeschool Leiden, Protocolbureau, Korlaar Recycling, Institute of Protocol The Hague, Bruseco/Brussaard Groep, Technet Delft, The BBC, HEM Hotels & Restaurants Beheer, Nieuwsradio Brussel, Deutches Landes Funken (DLF), UNESCO, Huis Van Middenmeer, Artifex Cultuur Evenementen, HE Space, Tupperware International, Wijs & Van Oostveen Vermogensbeheer, Internationale School Eerde, Commandant Korps Mariniers & Staf, Korps Mariniers “Het Korporaals Diner”, Koninklijk Instituut voor de Marine, Koninklijke Militaire Academie-KMA Senaat en Cadetten Corps, Commandant&Officieren Marinierskazerne Savaneta-Aruba, Commandant Zeemacht Caribisch Gebied – Curacao, Commandant & Staf Kustwacht Caribisch Gebied, Officiers Vereniging Maastricht, S.I.G. Software Improvement Groep, Fiscaal Juristen Dispuut “Pecunia Non Olet”, Leaders Trust International, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Algemene Zaken, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie van Landbouw & Visserij, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Houthoff Buruma Advocaten&Notarissen, Haagse Hogeschool, Hogeschool Gent, Kasteel Oud Poelgeest, Pilot Studio, Nederlandse Vertegenwoordiging op Aruba, NIBC, Theodoor Gilissen Bankiers, NOS Radio1, BNN, BNR, RTV Utrecht, PowNed, Nieuwe Revue, RTL4, EO “Blauw Bloed”, AVROTROS “Hoe Heurt Het Eigenlijk?”, “Royalty” TV België, MetroNieuws, Görtz & Crown Family Services, diverse Service Clubs zoals Rotary, Lions, Kiwani’s, Ronde Tafel en Soroptimisten, Sigaren Genootschap “De Dampkring”, Pelger Herenmode, 010Notaris, DOeN Slachtofferhulp, International Criminal Court, JCC Amsterdam, Interdiciplinaire Netwerk Club Hypodemeia, Harten & Partners Deurwaarders, Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht&staf, Hogeschool Gent, Maatschappij tot Nijverheid, Vorsten Magazine, Belafonte Magazine, “Bij ons in de Residentie” Magazine, EW Facilities, NEW TAILOR, Ouders van NU magazine, Cosmopolitan Magazine, Katholiek Nieuwsblad, Leidsch Dagblad, Het Parool, Heerenhuis Magazine, Nieuwe Revue Magazine, Booming Amsterdam, Business Security Company, Young The Hague, Piazza JongRijk, New Tailor, Platvorm voor Ondernemers Oegstgeest, Léon Klaver, Stenden University Leeuwarden, BNR Radio, Universiteit Leiden-Humanities Career Event, Van Munster Interieur Groep, Algemene Rekenkamer, Stichting Spieren voor Spieren, CB Business School, Willem Alexander Kinderfonds, Business en Bubbels, Attent Groep, Maltezer Ridders BeNeLux, Kunstkring/Oranje Vereniging Leiderdorp, Change for a Child, Burgemeester & Wethouders Gemeente Delft, Volder Management Ondersteuning, BKB|Het Campagnebureau, Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, NPM Capital, Labyrint, Logius, Restaurant/Grandcafé De Vriend, Sociëteit Minerva (Leids Studenten Corps), Algemeen Octrooi en Merken Bureau – AOMB, Dienst Koninklijk Huis, InterContinental Hotels and Resorts, TedX Amsterdam, NEVI, Anticimex, Bonaventura College Leiden, Litterarisch Dispuutsgezelschap B.E.E.T.S. (Amsterdams Studenten Corps), Stichting Edwina van Heek, STAR Management Week – Erasmus Universiteit, JOVD Amsterdam, Burgemeester & Wethouders Gemeente Zoetermeer, Erasmus Universiteit Rotterdam – STAR Management Week, Jonge Atlantici, Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties UBR/HIS, Scholten Awater, Kabinet van de Gouverneur van Aruba, WeekendKlas Rijnland, LEO Zoetermeer, VNG-Vereniging van Nederlandse Gemeenten, SBS6 Hart van Nederland, NPO1 Radio, RTL4 Nieuws, Annelie van Loon Executive Search, Warendorf Advocaten & Notarissen, Commandant en Managementteam van de Nederlandse Defensie Academie, Lionsclub Best Oirschot, Dispuutsgezelschap Haagse Hotelschool-campus Amsterdam, Hospitalitys IT Services, Rijks Beveiligings Organisatie-Bureau Specials, Johan de Witthuis, Artishoc Events, North Frontier Solutions Pte. Ltd., Officiersmess Den Haag, Shield Security, Studio’s Aalsmeer, VNO NCW MKB “Prinjesdaglunch”, Nyenrode Dionysos Alumni, Nedec Groep Zwolle, Top Productions, Vereniging Logistiek Management, Assistant2 Management Support, De Leidse Fles, CAOP Vertrouwd met Arbeidszaken, Juridische Faculteitsvereniging Grotius, Officiersvereniging Willem Joseph baron van Ghent, Militaire en Hospitaalorde van Sint Lazarus van Jeruzalem, Hofmeier Financiële Dienstverlening, Oldenburg Bosnèl & Associates, Gemeente Leiden Servicepunt71, Twice Hightech Vastgoedbeheer Eindhoven, Commandant en Managementteam van de Nederlandse Defensie Academie, Jaarbijeenkomst Worstenmakersgilde, Diner du Corps Officieren Regiment Huzaren Prins Alexander, Erasmus University Recruitment Days, Gemeente Tilburg Juridische Afdeling, NUVO Academie – Nederlandse Unie van Optiek Bedrijven, de Keukenhof, SBS Shownieuws, Koninklijke Industrieele Groote Club, 3-Sociëteiten Rally, Rotaract Nederland, Jong Logistiek Nederland, Lions Lugdunum Dualis, Sociëtiet De Witte – Kandidaten Kring, Sligro Food Group – ZiNinspiratielab, Impact Vastgoed Rotterdam, YODA-Young Officers Debating Association, Stichting Vrienden van St. Lazare, Bouwens Groep, Nederlandse ambassade Parijs, de Nederlandse Hersenbank, Mauritshuis, ActiVite, Reservisten Koninklijke Marine Reserve regio Rotterdam, WNL Op Zondag, Kasteel Duivenvoorde, AkzoNobel Recruitmentteam, Social Science Career Week Erasmus Rotterdam, Stichting Saamhorigheidsdiner Oud Mariniers, TurnKey Business Events, Stichting Golf Duinzicht, Lionsclub Kaag & Braassem, Jonge Liberalen Leiden, Hoornbeeck College Goes, Voorjaarscongres SVN-Sterilisatie Vereniging Nederland, Utopia Talpa Productions, Senaat & Cadetten van de Koninklijke Militaire Academie KMA, Netherland-America Foundation NAF, TIO Amsterdam University of Applied Sciences, De Broekriem Den Haag, Japanmuseum SieboldHuis Leiden, Hoornbeeck College Rotterdam, Vrienden van Het Mauritshuis, Studentenvereniging Internationale Betrekkingen SIB Leiden, EuroCollege Amsterdam, N2GROWTH Nederland, Pieterskerk Leiden, Sligro Kookclub, Corps Consulaire Nederland, BoB Business Events, International Diplomacy Forum 2019 United Nations – Bangkok, Universiteit Leiden – Campus Den Haag, Lustrumbijeenkomst JOVD, NPO Radio5 Omroep Max, SBS6 Shownieuws, Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, Politie Academie, Haute Equipe Partners in Public (trainees-juristen), Studieclub9 tilburg, KPN Public Market, Dameskring Sociëten De Zwarte Arend & Amicitia s’Hertogenbosch, BurgGolf, Vlaamse Tafel Sociëteit De Witte, Nsign Events, Eneco, Radio MAX NPO5, Volkskrant, The Other Perspective, Diner Thuis, Universiteit Leiden Rechtsfaculteit, JOVD Rijnmond, Koning Willem I College ‘s-Hertogenbosch, Optimo Groep, NPO3FM, Roaring Magazine, Goodhabitz, IBS Capital Allies, Nacht van de Militaire Muziek, Soroptimistclub Voorburg/Rijswijk, CIBAP Zwolle, Kamerbewaarder- en Bodes Tweede Kamer der Staten-Generaal, officiersgemeeschap van Zr.Ms. De Zeven Provinciën, Radio105, NOSRadio1, USLegal, Sales Value, ZetaCom, Corderius College Amersfoort, Staf 1st Marine Combat Group, Batenburg Techniek N.V., NVSM Jaarcongres, HAN – European Sales Competion 2022, Defensie Duikgroep, JFR Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam, Groote Sociëteit Arnhem, Margriet magazine, InnerWheel Service Club Voorschoten-Leidschendam, Sanders Wijnkopers, Logius, World Forum The Hague, Libelle tijdschrift, DVDW Advocaten, Shell, KellyWilliams Real Estate Agents Aruba, Mind Your Guest consultancy, Vereniging van Image Professionals (VIP), Wiener Ball Debutanten, VIP Centre Schiphol, Kamerbewaarder en Bodes Eerste Kamer der Staten-Generaal, Commenda Family Services, Ministerie van Financiën, Raad van State, Focus Consultancy, TalenCentrum Defensie, BusinessBase, Ministerie van Justitie-DJI, Johan de Witt Conferentie, IR Global, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Team Alistair Overeem, KIGC-Debat Tafel, Loodswezen Scheldemond, NVR Nederlandse Vereniging van Rentmeesters, Mode Tafel KIGC Koninklijke Industrieele Groote Club, Pack-It B.V., Telegraaf Media Groep, Omroep WNL Goedemorgen Nederland, Koninklijke De Vries Jachtbouw , UWV en vele anderen.