Distinguished in het nieuws

Tientallen miljoenen views krijgen de videos van Jan Jaap van Weering op TikTok en Instagram. Met zijn ‘Weetiquette’ deelt hij tips om goed gedrag op het terras of in het restaurant te tonen. Weet jij hoe je een hamburger eet zonder je kin onder te druppelen? Jan Jaap legt het je in de video uit!


Succes met goed fatsoen. De instructievideo’s van etiquettespecialist Jan Jaap van Weering over onderwerpen als soep of bitterballen eten zijn een enorme hit op TikTok en Instagram. Steeds vaker klinken frases als ‘eenmaal gedipt, afhappen’ en ‘niet blazen of fluiten in de soeplepel’. ‘Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken.’ Lees het artikel hier.


De kerst staat bijna voor de deur! Voor de één betekent dit een heerlijke tijd, voor de ander zorgt het voor veel stress. Want wat trek je aan, wat serveer je je gasten en hoe gedraag je je aan tafel? Verslaggever Charlotte Sun zocht het uit met etiquette-expert en TikTokker Jan Jaap van Weering. Bekijk hier de reportage.


Logo-nu

Jan Jaap geeft etiquetteles: ‘Goede manieren vallen meestal niet op, slechte wel’. Lees hier het artikel.


Begrafenis etiquette: dít kun je aantrekken tijdens een uitvaart met warm weer. De zon kan nog zo vrolijk schijnen, maar helaas overlijden er net zo goed mensen. Buiten is het tropisch warm, maar je wilt toch netjes bij de uitvaart verschijnen. Wat trek je aan op zo’n dag? We vroegen het aan etiquette-expert Jan Jaap van Weering. Lees hier het artikel.


We geven voorlopig geen hand, geen knuffel en (tot vreugde van velen) geen zoenen. Maar wat dan? Gaan we knikken, buigen of ‘voetschudden’? De Volkskrant onderzoekt het nieuwe begroeten. Lees hier het artikel.


Videobellen, hoe komt u daarbij zo goed mogelijk over? Lees hier het artikel.


Galadineren is keihard werken. Lees hier het artikel.


Hoe gaan internationale omgangsvormen en normen veranderen tijdens en na de Coronacrisis? En wat kun je beter (niet) zeggen tegen een ambassadeur of diplomaat? Kom het te weten in dit interview met Jan Jaap van Weering door SIB-Leiden.


logo-bouwens&

Bouwens&, de marktleider in hospitality- en receptiediensten organiseert de lezingenreeks WE Love Learning. Jan Jaap vertelt over de wereld van goede etiquette en omgangsvormen.


Als de koning komt – Als de koning of koningin je clubhuis komt openen, gaan de dingen net even anders dan je gewend bent. ‘Het koningshuis is een Zwitsers precisie-uurwerk.’ Lees hier het artikel.


        

Jan Jaap geeft uitleg over protocol en wereldleiders en schenkt aandacht aan de herdenking van de eerste wereldoorlog. Klik hier om de uitzending te bekijken. Jan Jaap is te zien op de tijdlijn vanaf 34:56 tot 44:38.


    

Defensiekrant april 2018.”Een militair draagt een uniform, geen pak. In een pak zit melk of vla”. Jan Jaap van Weering is duidelijk voor wat betreft tradities, protocollen en correcte omgangsvormen die bij Defensie erg belangrijk zijn. Klik hier voor het volledige artikel over etiquette en sociale vaardigheden bij Defensie.


Lees hier het interview met Jan Jaap voor het weblog “Pretty Business”.


        

“Nee, je mag vanavond geen Willem roepen als je de koning ziet bij het Verjaardagsdiner in het Paleis op de Dam.”

Je spreekt hem aan met majesteit en je geeft hem geen hand uit jezelf“, vertelt etiquette-deskundige Jan Jaap van Weering in het NOS Radio 1 Journaal.
Hondervijftig Nederlanders waren uitgenodigd om vanavond naar het koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam te komen voor een diner met koning Willem Alexander ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag.
Dat is een kroonjaar (een verjaardag die door vijf gedeeld kan worden) en daarom zijn mensen uitgenodigd die op 27 april ook een kroonjaar vieren.

Anita Schuiling uit Groningen is één van de gelukkigen, omdat ze op dezelfde dag geboren is als koning Willem-Alexander. Jan Jaap geeft Anita adviezen en hits hoe met de Koning aan tafel.

http://nos.nl/artikel/2170526-anita-schuift-aan-bij-de-koning-majesteit-zeggen-en-geen-selfies.html


       

150 Nederlanders schuiven vanavond aan bij de koning. Maar hoe gedraag je je op het paleis? Etiquettedeskundige Jan Jaap van Weering helpt de gasten op weg.


Jan Jaap was op maandag 24 mei van 02.00 tot 04.00 uur op NPO Radio1 in Nachtkijkers te gast en gaf hij tekst, uitleg en beantwoordde hij vragen van luisteraars over etiquette en zijn werkzaamheden.


       

“Hoe heurt het eigenlijk?” December soiree 2016 met de personages van het afgelopen seizoen.
Jan Jaap is te zien op de tijdlijn vanaf 07:32 tot 08.33.


   .  

“Hoe heurt het eigenlijk?” gaat feestelijk van start met een tuin-partijtje in de stijl van een Edwardian Garden Party.

Vanaf moment 13.48 tot 14.40, van 15.32 tot 16.06 en van 22.28 – 22.59 op de tijdsbalk.


Herenhuis magazine mei/juni 2016 – Stijlvol wonen volgens Jan Jaap van Weering.


Etiquette: Old Fashioned of Helemaal van nu?” is een van de artikelen van De H-factor, het magazine met een eigenzinnige kijk op hospitality.

Onder het motto “let’s share experience in hospitality”wordt in dit magazine met u de kennis van deskundigen en onze eigen knowhow op dit gebied gedeeld. Het magazine staat vol met aansprekende cases en interviews.


      

Jan Jaap schrijft met zijn vulpen een Kerst & Nieuw Jaarskaart en voorziet de enveloppe van een lakzegel.

Jan Jaap is te zien vanaf moment 34.17 tot 35.42 op de tijdsbalk in deze link.


Trouw 6 januari 2016 – Jan Jaap geeft advies in de column De Opvoedvraag.


Jan Jaap geeft advies in de column “Etiquette: wat kun je verwachten van een kind?” in Ouders van Nu. Klik hier voor het hele artikel.


       

Hoe hoort het” wanneer je de koning ontmoet. Kan ‘hallo’? Gaat de koning altijd voor?


     

Etiquette & protocol-expert Jan Jaap van Weering, o.a. bekend van de AVROTROS tv-serie “Hoe heurt het eigenlijk?” stelde als gastconservator de speciale etiquette-rondleiding samen. U wordt meegenomen op een rondreis door ‘etiquetteland’ vol boeiende wetenswaardigheden en anekdotes en u komt meer te weten over het in stijl beheersen van beleefdheidsvormen.

De introductie van deze rondleiding is ook op Youtube te volgen en in de Telegraaf: klik hier

Kasteel de Haar Kasteel de Haar trekt in 2015 met 260.000 bezoekers het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het kasteel. Nooit eerder brachten zo veel mensen een bezoek aan het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Gemiddeld trok De Haar in 2015 20% meer kasteelbezoekers dan in 2014, vooral de twee tentoonstellingen waren succesvol.

De grootste verklaring voor de stijging van het aantal kasteelbezoekers zijn de twee succesvolle tentoonstellingen in 2015, met de eenmalige openstelling van het Chatelet in het voorjaar en “Etiquette: Hoe hoort het op De Haar” in het najaar van 2015.


     

Jan Jaap demonstreert hoe een vlinderdas wordt gestrikt, hoe poets je correct schoenen en Jan Jaap zegt zijn leuze voor het Nieuwe Jaar.

Jan Jaap is te zien vanaf moment 6.00 tot 8.07 en 25.33 tot 26.34 op de tijdsbalk in deze link.


Het Financieele Dagblad maakt een verslag van het Etiquettediner op het Hoofdkantoor bij de ABN Amro Bank te Amsterdam.

Jan Jaap van Weering begeleidt ABN AMRO Bank accountmanagers en hun directeur tijdens een formeel diner. Lees hier het hele artikel.


Elsevier Magazine maart 2011 speciale mode bijlage over de zakenman in pak.
Gedurende een etiquettediner voor de Lions Club in Bussum presenteert Jan Jaap over zakelijke etiquette, persoonlijke presentatie en verder gaat het over pakken, dassen, schoenen en stijl.
Klik hier om het artikel in PDF te downloaden.


Jan Jaap heeft een artikel geschreven in de Lustrumalmanak van “Pecunia Non Olet”. Klik hier om het artikel in PDF te downloaden.


De kennismakingcolumn van Jan Jaap in Outsource Magazine. Klik hier om het artikel in PDF te downloaden.


In het magazine Heerlijkheid een bijdrage van Jan Jaap genaamd “De Klant is koning”, met als onderwerp verblijf- en logeeretiquette voor gasten. Klik hier om het artikel in PDF te downloaden.