Distinguished Look At …

Zakelijke (Internationale) Etiquette & Omgangsvormen

Samenvatting

In het boek zijn luchtig geschreven artikelen gebundeld, die eerder zijn gepubliceerd in Het Financieele Dagblad en op de website FD Entrepreneur. De artikelen zijn rijkelijk aangevuld met onderwerpen van belang voor internationaal zaken doen. Verder staan in het boek interviews en waardevolle adviezen hoe u zich beter kunt manifesteren op het gebied van zakelijke etiquette en omgangsvormen.

De do’s & don’ts zijn direct in de praktijk toepasbaar. Bovendien zijn de anekdotes herkenbaar en daardoor leerzaam. De 7e bijgewerkte druk is aangevuld met onderwerpen over het alternatief begroeten, videovergaderen, een quote van de Commandant der Strijdkrachten, sporstschool etiquette en over herdenkingsbloemen. Verder de rangonderscheidingstekens van de Politie, de Brandweer en van de Douane en het 1e en het 6e couplet van Het Wilhelmus.

Prijs: € 24,95
Exclusief verzending in een extra versterkte verpakking: € 4,97  (Nederland).

Specificaties

  • Auteur: Jan Jaap van Weering
  • In full color, harde kaft, luxe glossy uitvoering, Nederlands, genaaid gebrocheerd, 160 pagina’s, met kleurrijke illustraties.
  • Afmetingen: 15x216x143 mm, gewicht: 484 gram, ISBN 9789082017809
  • Uitgever: Distinguished Etiquette & Protocol Consultancy, 7e druk 2021 6e druk 2018, 5e druk 2017, 4e druk 2015, 2e en extra 3e druk 2014  en 1e druk april 2013.

Voorwoord

Het voorwoord met daarin de aanbeveling voor het boek is geschreven door dr. Bernard Bot, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en oud-ambassadeur. Hieronder op de foto tijdens de uitreiking van het boek op 17 april 2013. Onderwijsinstellingen zoals de IVA Business School en het EuroCollege hebben het boek op de “boekenlijst” geplaatst. Eerder werd het boek gepromoot in BZ-magazine, van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in FD-Outlook International (Het Financieele Dagblad).

Recensie Ger Hindriks (luitenant-kolonel b.d. van het Regiment der Limburgse Jagers):

“Al eeuwen lang reizen wij Nederlanders, gedreven door handelsgeest, over de wereld. Ook militairen komen in alle uithoeken van de wereld door de verantwoordelijkheid die Nederland neemt, maar ook om de handelsbelangen te beschermen. Van oudsher maken wij daarom gemakkelijk contact met andere volkeren.

Maar weten wij voldoende van hun achtergrond en cultuur om deze contacten soepel en doelgericht te laten verlopen? Weten wij voldoende “hoe het heurt?” Op luchtige en prettig leesbare wijze beschrijft Jan Jaap van Weering de internationale omgangsvormen. Met kleine en leuke anekdotes weet Van Weering de lezer bij de les te houden en hem daarbij ook nog de etiquette bij te brengen. Op deze manier is het tot je nemen van de regels van fatsoen en “behoorlijk” gedrag geen oubollig vervelend onderwerp, maar een boeiende en zelfs amusante bezigheid.

Dat oud-minister van Buitenlandse zaken Bernard Bot en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim een persoonlijk woord voor dit boek hebben geschreven, onderstreept het belang van de inhoud voor ons gezicht naar buiten. Een verfrissende must-have voor iedere militair of burgermedewerker van defensie, ongeacht rang of stand, die in nationaal of internationaal verband de Nederlandse krijgsmacht representeert!”

Op 4 april 2013 was Jan Jaap te beluisteren bij BNR Radio. Presentatrice Diana Matroos heeft hem in de uitzending “Zaken doen met…” gevraagd over het boek en werkzaamheden. Klik hier voor de BNR Nieuwsradio audiolink.

Bekijk de inhoudsopgave en het inkijkexemplaar.

Distinguished-etiquette-workshop
distinguished-boek-jan-jaap

Bestelformulier

U kunt onderstaand formulier gebruiken om uw exemplaar van het boek via e-mail te bestellen. In een antwoord e-mail ontvangt u de betaalgegevens. Bij een bestelling vanaf 10 exemplaren zijn de verzendkosten voor Distinguished.